inici fundació estudis erasmus recerca professorat hemeroteca secretaria on-line mediateca contacte
 
castellano
Presentació
grup de recerca
línies de recerca
Laboratori l'actor i la paraula
Espai de Recerca, Innovació i Creació

L’entrada dels ensenyaments superiors artístics d’Art Dramàtic a l’Espai Europeu de l’Educació Superior (EEES) legitima i impulsa programes d’investigació sobre la creació artística dins el camp de les arts escèniques. Aquest fet permet plantejar estratègies d’investigació sobre la pràctica artística que poden aprofundir en territoris científics no explorats des de la investigació habitual centrada principalment en les metodologies humanístiques. Davant aquet repte, l’ESADIB ha creat l’Espai de Recerca, Innovació i Creació (ERIC) com a espai-laboratori de recerca de les arts escèniques, dins el qual es volen promoure projectes d’investigació-creació per a titulats superiors d’Art Dramàtic. Aquesta proposta suposa un primer pas per obrir l’ESADIB cap l’espai de postgrau seguint els objectius de l’adaptació d’aquests estudis a l’EEES mitjançant programes d’ investigació dins el camp de les arts escèniques amb l’objectiu de promoure la formació de nuclis de creació escènica i estimular la emprenedoria, la interrelació de graduats, la reflexió i la investigació en l’àmbit teatral que permeti donar continuïtat als estudis superiors i sigui una plataforma d’experimentació i divulgació de la creació artística a partir de projectes innovadors i competitius.
A partir de la configuració de l’Espai de Recerca, Innovació i Creació, l’ESADIB ha creat el grup de recerca Processos de creació escènica.
Aquest grup reuneix a investigadors i creadors per l’estudi de la producció escènica des de la perspectiva del seu procés d’elaboració, posant especial atenció al procés creatiu de l’actor, però tenint en compte els altres agents de la nòmina teatral com el director d’escena o l’escenògraf, a partir de la recerca experimental i/o l’estudi analític i crític, confrontant la pràctica artística amb els fonaments teòrics i científics que la sustenten des de les diferents àrees de coneixement. El grup treballarà en les següents línies de recerca: el processos de creació escènica: metodologies d’anàlisi i fonaments científics, poètiques escèniques del cos i la veu, la pedagogia de l’actor: principis, models i escoles pedagògiques, la història dels mètodes interpretatius.