inici fundació estudis erasmus recerca professorat hemeroteca secretaria on-line mediateca contacte
 
castellano
Albert Mèlich Rial
Alexey Levinskiy
Biel Jordà
Carles Molinet
Caterina Oliver Crespí
Cristina Francioli
Fanny Marí
Irene Pascual
Joan Carles Bellviure
Joan M. Albinyana
Joan Manel Vadell
Joan Tomàs Martínez Grimalt
Laura Macías
Lluqui Herrero
Maite Villar
Maria Bauçà
Marta Aguiló
Martí Fons
Mateu Grau
Mercè Sancho de la Jordana Cifre
Miquel De Marchi
Pere Fullana
Pere Josep Mascaró
Pere Josep Santandreu
Philippe Peychaud
Rafael Ruiz
 

Irene Pascual

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Girona i en escenografia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Va completar els estudis a la Universität der Künste de Berlin on estudià durant dos anys amb l'escenògraf Hartmut Meyer i realitzà pràctiques als teatres Volksbühne i Maxim Gorki.

Actualment combina la pràctica artística (pintura, instal·lació i performance) amb la gestió i mediació cultural. Des de març de 2018 és professora d’Estètica, d’Espai Escènic i de Caracterització i Indumentària a l’ESADIB.

Abans d’establir-se a Mallorca el 2017, visqué tretze anys a Berlín on combinà l’activitat creativa amb la direcció del Centre d’Artistes en Residència GlogauAIR, des d’on organitzà projectes de recerca i festivals entorn l’art de la performance.

Ha col·laborat amb diversos artistes i col·lectius, entre els quals podríem destacar als directors d’escena Gerd Wameling, Sebastian Mauksch (Volksbühne P14), Irene Mattioni i Manuela Naso; les ballarines Minako Seki i Yuko Kasseki; l’artista de performance Christian Falsnaes i Grace Kim i el fotògraf Patrick Morarescu.

Fou cofundadora del col·lectiu de recerca post-dramàtica “Invalid Address” i actualment és membre del grup d’artistes berlineses “Scotty”.

Ha presentat el seu treball en nombroses exposicions i festivals a Espanya, Alemanya, Mèxic, República Txeca, Taiwan, Camerun, Estònia, Bulgària i Filipines.