NOMBRAMIENTO DE LOS MIEMBROS DEL TRIBUNAL.

El pasado 2 de mayo, salió publicada la resolución del consejero de Educación y Formación Profesional y el presidente del patronato de la Fundación para los Estudios Superiores de Música y Artes Escénicas de las Islas Baleares, donde se nombran a los miembros del tribunal de la convocatoria del proceso excepcional de estabilización (ver enlaces):

 1. Por concurso de oposición
 2. Profesorado
 3. Personal PAS

A partir de ahora se irán activando los procesos de baremación.

JORNADAS DE PUERTAS ABIERTAS ESADIB

Los próximos días 20 de mayo y 3 de junio del 2023 de 11 a 13h hemos organizado las JORNADAS DE PUERTAS ABIERTAS en la ESADIB

Las sesiones se dirigen al futuro estudiantado y sus familias y tienen como objetivo informar de los estudios que se imparten en la ESADIB y resolver dudas sobre las particularidades de los estudios superiores en arte dramático, sus salidas profesionales, así como información complementaria sobre las asignaturas, la vida en el centro, la movilidad internacional, las pruebas de acceso, los requisitos de entrada etc.

La jornada contará con el siguiente programa:

 1. Una visita guiada al centro donde se podrán ver las aulas, el teatro y las instalaciones
 2. La muestra de un trabajo fin de estudios de una o dos graduadas que acabaron el curso 21-22
 3. Una presentación detallada del plan de estudios, los requisitos de entrada, las pruebas de acceso, etc…
 4. Una conversación con la directora del Esadib para poder resolver dudas o cuestiones diversas

Si estáis interesados o interesadas si os gusta enviáis un email a: esadib@fesmae.com indicando:

 • Dia que queréis venir,
 • Nombre completo y DNI de las personas que vendrán

Os esperamos!!

Dramatúrgia KM-0

Divendres 21 d’abril a les 15h tindrà lloc la trobada «Dramatúrgia KM-0» amb autores i autors de les Illes Balears a l’auditori de l’Esadib, organitzada conjuntament entre l’ADIB i l’ESADIB per celebrar el Dia del Llibre.

Consistirà en un col·loqui, moderat per Xavier Martínez, entre els autors i autores Lluqui Portas, Héctor Seoane i Xavi Uriz i els alumnes i públic visitant.

Ens parlaran de com s’enfronten a la pàgina en blanc, els seus detonants i recursos d’escriptura, entre d’altres, i explicaran la seva experiència professional després d’haver-se graduat en art dramàtic. Tant Portas com Soane son ex-alumnes de l’Esadib.

A part d’aquesta activitat, la col·laboració entre les dues entitats s’enfortirà, obrint una secció a la biblioteca de l’Esadib dedicada a la dramatúrgia contemporània de les Illes Balears, adquirint regularment les obres publicades pels membres de l’ADIB. Esperem que aquesta iniciativa sigui una entre moltes altres que es donin en el futur!

Atenció: El col·loqui és obert al públic fins a completar aforament!

Us hi esperem!

Dia internacional del Teatre

27.03

El proper dia 27 de març correspon al DIA MUNDIAL DEL TEATRE i a l’Esadib ho celebrem amb algunes activitats conjutes:

 • 10:30 / Lectura Manifest Dia Mundial del Teatre 
 • 10:45 / Classe conjunta de cant, impartida per la professora Fanny Marí i el professor Joan Manel Vadell
 • 12:15 / Petit descans
 • 12:30 / Classe conjunta de mètodes interpretatius, impartida pel professor Pere Sais.

 

CONTEXT del Dia INTERNACIONAL DEL TEATRE

EL Dia Mundial del Teatre vol ser un reconeixement a les aportacions de les arts escèniques a la societat.

La data es va fixar l’any 1962 per part de l’Institut Internacional del Teatre (ITI) que forma part de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), commemorant dia 27 de març de 1954 en que es donà per finalitzada la la Segona Guerra Mundial i s’incià oficalment la temporada al Teatre de les Nacions de París.
“L’objectiu de declarar un Dia Internacional del Teatre era donar a conèixer el món de les arts escèniques a tota la societat. »

Missatge dia mundial del teatre 2023 de Samiha AYOUB

A tots els meus amics i amigues artistes de teatre de tot el món,

Us escric aquest missatge pel Dia Mundial del Teatre, i tot i que em sento aclaparada de felicitat per dirigir-me a vosaltres, cada fibra del meu ésser tremola sota el pes del que tots i totes patim -artistes de teatre i artistes d’altres disciplines- per les pressions angoixants i els sentiments que sorgeixen de l’estat del món actual. La inestabilitat és un resultat directe del que el nostre món està vivint avui en termes de conflictes, guerres i desastres naturals que han tingut efectes devastadors no només al nostre món material, sinó també al nostre món espiritual i a la nostra pau psicològica.Em dirigeixo a vosaltres avui amb la sensació que el món sencer s’ha transformat en illes isolades, o en vaixells que naveguen en un horitzó ple de boira, cadascun desplega les veles i avança sense guia, sense veure res a l’horitzó que l’orienti i, tot i això, continua navegant amb l’esperança d’arribar a un port segur que el contingui després del llarg vagar enmig de la mar embravida.

Heus aquí la dramàtica paradoxa que ens imposa el nostre món contemporani. Malgrat que, tal i com estem presenciant, les comunicacions de la modernitat han trencat totes les limitacions de les fronteres geogràfiques, els conflictes i tensions que el món està presenciant sobrepassen els límits de la percepció lògica i creen, enmig d’aquesta aparent convergència, una divergència fonamental que ens allunya de la veritable essència de la humanitat en la seva forma bàsica.

El teatre, en el seu sentit original, és un acte purament humà basat en la veritable essència de la humanitat, que és la vida. En paraules del gran pioner Konstantin Stanislavsky: «Mai vinguis al teatre amb fang als peus. Deixa la pols i la brutícia fora. Deixa a la porta amb la teva roba exterior les teves petites preocupacions, renyines, dificultats insignificants, totes les coses que arruïnen la teva vida i desvien l’atenció del teu art». Quan pugem a l’escenari, ho fem amb una sola vida dins nostre per a un sol ésser humà, però aquesta vida té una gran capacitat de dividir-se i reproduir-se per a convertir-se en moltes vides que emetem cap al món perquè cobrin vida, floreixin i estenguin la seva fragància.

El que fem en el món del teatre com a dramaturgs i dramaturgues, directors i directores, actors i actrius, escenògrafs i escenògrafes, poetes i poetesses, músics i músiques, coreògrafs i coreògrafes, tècnics i tècniques,… tots i totes nosaltres sense excepció, és un acte de creació de vida que no existia abans que pugéssim a l’escenari. Aquesta vida mereix una mà afectuosa que la sostingui, un pit amorós que l’abraci, un cor bondadós que simpatitzi amb ella i una ment sòbria que li proporcioni les raons que necessita per a continuar i sobreviure.

No exagero quan dic que el que fem a l’escenari és l’acte mateix de la vida, generar-la del no-res, com una brasa encesa que centelleja en la foscor, il·luminant les tenebres de la nit i escalfant la seva fredor. Som nosaltres les qui donem a la vida la seva esplendor. Som les que la encarnem. Som les que la fem vibrant i significativa. I som les que proporcionem les raons per a comprendre-la. Som les qui utilitzem la llum de l’art per a enfrontar-nos a la foscor de la ignorància i l’extremisme. Som les que abracem la doctrina de la vida, perquè la vida s’estengui en aquest món. Per a això, emprem el nostre esforç, temps, suor, llàgrimes, sang i nervis, tot el que hem de fer per a aconseguir aquest elevat missatge, defensant els valors de la veritat, la bondat i la bellesa, i creient de veritat que la vida mereix ser viscuda.

Em dirigeixo a vosaltres avui, no sols per a parlar i celebrar el «teatre», en un acte d’abast mundial, sinó que us convido a que ens posem dretes juntes, tots i totes, mà en mà, espatlla amb espatlla, per a cridar a viva veu, com estem acostumats a fer-ho en els escenaris dels nostres teatres; per deixar que les nostres paraules flueixin i contribueixin a despertar la consciència del món sencer; per a buscar dins vostre l’essència perduda de la humanitat. La humanitat lliure, tolerant, amorosa, comprensiva, amable i que accepta. I perquè rebutgeu la vil imatge de la brutalitat, el racisme, els conflictes sagnants, el pensament unilateral i l’extremisme. La humanitat ha caminat sobre aquesta terra i sota aquest cel durant milers d’anys, i continuarà caminant. Per tant, traieu els seus peus del fang de les guerres i els conflictes sagnants, i convideu-la a deixar-los a la porta de l’escenari. Tal vegada la nostra humanitat, que s’ha ennuvolat en el dubte, torni a convertir-se en una certesa categòrica que ens faci a tots i totes veritablement orgullosos de ser humans i de ser tots germans i germanes en humanitat.

És la nostra missió, com a dramaturgs, portadors de la torxa de la il·lustració, des de la primera aparició de la primera actriu o actor en el primer escenari, estar a l’avantguarda de la confrontació amb tot el que és desagradable, sagnant i inhumà. Enfrontar-ho mitjançant allò que és bell, pur i humà. Nosaltres, i ningú més, tenim la capacitat de difondre la vida. Unim-nos per defensar el bé del món i de la humanitat.

Samiha Ayoub

 

Traduït a l’anglès per Hessa Alfalasi, UAE/Fujairah Centre d’ITI i al català  de l’anglès Irene Pascual

 

BIOGRAFIA DE SAMIHA AYOUB

Actriu egípcia nascuda al barri de Shubra a El Caire. L’any 1953 es va graduar a l’Escola Superior d’Art Dramàtic, on va rebre classes del dramaturg Zaki Tulaimat.

De 1972 a 1975, Ayoub va dirigir el Teatre Modern d’El Caire, i de 1975 a 1985, el Teatre Al-Qawmy.

Al llarg de la seva carrera artística ha treballat en unes 170 obres teatrals, de les que destaquen Raba’a Al-Adawiya, Sekkat Al-Salamah, Blood on the Curtains of the Kaaba, Agha Memnon, The Caucasian Chalk Circle.

Tot i que el teatre ha dominat la major part del seu treball artístic, també ha fet moltes contribucions al cinema i la televisió. Destaquen diverses pel·lícules com The Land of Hypocrisy, The Dawn of Islam, With Happiness, Among the Ruins,… en televisió, destaca la seva contribució a El Miraya (1984).

D’altra banda ha sigut premiada amb nombrosos guardons, com el Nile Award in Arts l’any 2015, anqy en que es posà el seu nom a la sala principal del Teatre Nacional d’Egipte.

Sentados bajo un árbol mirando cómo pasan los elefantes

Taller de 4rto B en el Teatre Principal

Sentados bajo un árbol mirando cómo pasan los elefantes

(una versión libre de ROBERTO ZUCCO de Bernard-Marie Koltés y EDMOND de David Mamet)

Taller de 4rto B / 2022-23

Viernes 10 febrero /18h

Sábado 11 febrero / 18h

Domingo 12 febrero 12h y 18h

En la sala pequeña del Teatro Principal

Profesor / director: Joan Fullana

con: Lulu Cormican / Andrea López Moreno / Gloria Sánchez / Marc Torres Quintana

Ayudante de dirección: Xen Garcinuño

Sinopsis: De cuando los elefantes atraviesan tranquilamente un prado. De cuando los rinocerontes se hunden en el lodo. De cuando los coches se despeñan en el fondo de un barranco. De cuando los trenes descarrilan. De cuándo se rompen los cristales. De cuándo se traspasan los límites. De cuando la lucha por la libertad te autodestruye. De cuando la autodestrucción es el único camino hacia la libertad.

Sentados bajo un árbol mirando cómo pasan los elefantes es una versión libre de la obra del autor francés Bernard-Marie Koltés ROBERTO ZUCCO (1988), fusionado asimismo con la pieza EDMOND (1982) del autor estadounidense David Mamet. Una reinterpretación de dos de los textos teatrales más relevantes de los 80, convertidos ya en clásicos de la literatura dramática contemporánea.

FAIRFLY de Joan Yago

en el Teatre Principal de Palma

Taller de 4RT A / 2022-23

 • Viernes 03 febrero /18h
 • Sábado 04 febrero / 18h
 • Domingo 05 febrero 12h y 18h

En la sala pequeña del Teatro Principal

Profesora/ directora: Luqui Herrero

con: Joanllu Terrassa Cantón / Núria Martín García / Coke Martín Riera / Marina Caballero Barrales

Ayudante de dirección: Alba Vinton

Sinopsis: Cuatro amigos se reúnen para debatir cómo afrontar su segundo ERE cuando una gran idea que tuvieron en el pasado sale a la luz. La necesidad de encontrar una alternativa y las ganas de cambiar el mundo darán alas a su imaginación y les harán tomar una decisión que marcará su futuro. ¿Podrán realizar su sueño y llegar al éxito empresarial siendo fieles a sus ideales?

Convocatoria para cubrir sustitución temporal Profesor/a del Área de Dicción y Expresión Oral

Palma, 27 de enero de 2023

Convocatoria para cubrir por sustitución un puesto vacante con reserva de puesto de trabajo de un/a profesor/a del área de dicción y expresión oral (l03290054), de la Fundación para los Estudios Superiores de Música y Artes Escénicas de las Islas Baleares (FESMAE-IB)

 

Documentación (links):

La Ruïna

Taller de 3R B / 2022-23

La Ruïna de Jordi Casanoves

Taller de 3R B / 2022-23

 

Dimecres 25 DE GENER / 18:00h. (per la comunitat educativa i graduats)

Dijous 26 DE GENER / 20:00h. (pels convidats i convidades enregistrats!)

A l’auditori de l’esadib

Professor: Mateu Grau

amb: Juan Bolivar / Marina Morro / Karen Rodríguez / Andrea Martínez / Isabel Pappalardo / Guillermo Rey / Israel Paez

Sinopsi: La Ruïna presenta un mostrari de joves mileuristes que viuen a la ratlla dels trenta, entre una adolescència perllongada i les primeres estrebades del món real. L’acció té lloc en una sala d’estar petita i modesta que manté la decoració de l’àvia que hi vivia abans. En aquest món aparentment tancat i sense sortida, s’hi obre una escletxa que els xuclarà, com una gran temptació, entre l’esperança d’una vida millor i la por de deixar el fràgil món on els ha tocat de viure.

ATENCIÓ, ENTRADES!

Els i les alumnes de 3B disposen de 8 invitacions. Hauran d’enviar una llista amb el recull de totes les persones convidades a: comunicacio@esadib.com (abans del dia 24 a les 24h). Els convidats poden venir, exclusivament, el dia 26 a les 20h.

La resta de l’alumnat, el professorat, els treballadors i treballadores, els graduats i graduades de l’ESADIB poden venir a veure la funció el dia 25 a les 18h. Si volen venir el dia 26,  han d’esperar que tots els convidats de la llista ja hagin entrat.

Convocatoria de estabilización del Personal de Administración y Servicios (PAS) de la FESMAE

El pasado 23 de diciembre se firmó el Acuerdo del Patronato de la Fundación para los Estudios Superiores de Música y Artes Escénicas de las Islas Baleares (FESMAE-IB) por el que se aprueba la convocatoria del proceso excepcional de estabilización por concurso extraordinario de méritos para cubrir las plazas del Personal de Administración y Servicios (PAS) de la FESMAE.

La información se encuentra recogida en el BOIB Nº. 170 del 30 de diciembre de 2022 / Fascicle 310 – Sec. II. – Pág. 61893

ATENCIÓN: CORRECCIÓN DE ERRATAS SOBRE EL BOIB 170 DE 30 de diciembre, en el BOIB Nº. 10 del 21 de enero de 2023 / Fasciclo 12 – Sec. II. – Pág. 2215

 

En el enlace puede realizar los Trámites online para presentar solicitud

En el siguiente enlace encontaranla la lista provisional de personas admitidas i excluidas del proceso de selección.

Convocatoria de estabilización de las plazas del cuerpo de profesores de la FESMAE

El pasado 23 de diciembre se firmó el Acuerdo del Patronato de la Fundación para los Estudios Superiores de Música y Artes Escénicas de las Islas Baleares (FESMAE-IB) por el que se aprueba la convocatoria del proceso excepcional de estabilización por concurso extraordinario de méritos para cubrir las plazas del Cuerpo de Profesores de la FESMAE.

La información se encuentra recogida en el BOIB Nº. 170 del 30 de diciembre de 2022

ATENCIÓN: CORRECCIÓN DE ERRATAS SOBRE EL BOIB 170 DE 30 de diciembre, en el BOIB Nº. 10 del 21 de enero de 2023 / Fasciclo 12 – Sec. II. – Pág. 2215

 

En el enlace puede realizar los Trámites online para presentar solicitud

En el siguiente enlace encontraran la lista provisional de personas admitidas i excluidas del proceso de selección.