FIRA B! 22

Entre el 27 de setembre al 2 d’octubre de 2022 arriba a Palma la setena edició de Fira B!, el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears, organitzada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura -a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics-, amb la col·laboració del Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

La trobada té com a principal objectiu donar a conèixer les darreres i més representatives creacions dels artistes de les Illes Balears, mitjançant una atractiva programació adreçada a programadors, artistes i públic en general.

Enguany l’Esadib està col·laborant amb la fira i demà dijous a les 17 h. es presentarà la peça ” L’home del vol vertical” de La Fornal la Espectacles a l’auditori de l’Esadib.

Com a novetat ús comuniquem que:

Tot l’alumnat de l’ESADIB està convidat a assistir gratuïtament a tots els espectacles d’arts escèniques de Fira B! 2022. Podeu consultar la programació completa, aquí.

Per accedir-hi hauran de mostrar el seu carnet als accessos de cada actuació. (L’alumnat de primer tindrà el nom a la taquilla, per si encara no tenen el carnet)

ATENCIÓ: L’entrada queda supeditada a la disponibilitat d’aforament, una vegada que hagin entrat tots els programadors acreditats a la sala.

Guia de l’estudiant curs 22-23

Ja disposeu de la guia de  l’estudiant pel curs 22-23 amb informació actualitzada sobre el pla d’estudis, la normativa i altres informacions d’interés.

Guia de l’Estudiant 22-23

Al següent enllaç podeu consultar tota la informació relativa a les proves d’accés del curs 21-22, actualitzada el 5 de setembre del 2022

El proper mes de juliol, l’ESADIB oferirà la vuitena edició del Curs d’iniciació a l’Art Dramàtic 2022, una formació pràctica d’iniciació a tres àrees fonamentals de l’art dramàtic: la Interpretació, la Veu i el Moviment.

 

 

OBJECTIUS

 • Iniciar en els fonaments pràctics del joc escènic, la improvisació, la interpretació del text dramàtic i les bases de la veritat teatral.
 • Conèixer les bases del moviment de l’actor, la seva adaptació a l’espai escènic i a l’encarnació de personatges.
 • Introduir els fonaments pràctics de l’oralitat. Entonació, projecció, ressonància. Iniciació a la veu parlada com a instrument per transmetre emocions.

 

CONTINGUTS

 • Introducció a la consciencia i col·locació corporal.
 • Introducció al moviment expressiu i a la Tècnica de la pantomima.
 • Introducció a la creació de personatges a partir de la seva composició corporal.
 • Fonaments essencials del combat escènic.
 • Coneixement de l’aparell respiratori, fonedor i ressonador.
 • Actitud corporal, relaxació i respiració.
 • Mecanisme articulatori i correcció fonètica.
 • Entonació bàsica.
 • Joc escènic i improvisació.
 • Introducció al text dramàtic i a la creació de personatges.

PROFESSORAT

 • Interpretació: Biel Jordà i Joan Fullana
 • Moviment: Mercè Sancho de la Jordana
 • Parla Escènica: Xavier Frau

L’ESADIB lliurarà un certificat d’assistència (mínim 80% del total) prèvia sol·licitud per part de la persona interessada.

 


 

Dates: del 18 al 22 de juliol 2021

Horari: 9:00 – 14:00 h

Durada: 22h

Lloc: C/Morer 6, Palma – Escola Superior d’Art Dramàtic

Requisits: Edat mínima 16 anys

Preu: 67,50€  | C/C de Caixa Bank: ES37 2100 8634 2102 0001 8652

 

Data límit per formalitzar inscripcions fins al 14 de juliol de 2022

Cal adjuntar:

-Fotocòpia del DNI/NIE/Passaport.

-Fotocòpia del resguard de pagament 

Si teniu algun dubte, podeu enviar un mail a esadib@fesmae.com o cridar al telèfon 971 713 628. Secretaria de l’ESADIB (de dilluns a divendres de 9 a 14h) Carrer del Morer, 6 -07001 – Palma

 

*L’organització es reserva el dret d’anul·lar el curs si no hi ha un mínim d’alumnes inscrits.

 

 

 

El propers dies 28 i 29 de juliol de 2022, les alumnes de 3r B presenten el Taller de Creació:OPERACIÓ CAPUTXETA VERMELLA. Dirigit pel professor Xavier Núñez.
Aquesta proposta serà presentada al carrer, seguint la nova iniciativa de la proposta del departament d’Interpretació de l’ESADIB.
La presentació és oberta a tot el públic i no és necessari reservar entrada, només es requereix arribar al punt de trobada, Plaça Quadrado de Palma, a les 18:45 h.

+ SOBRE LA PEÇA:

Una plaça, un món romput i un grup de milicians obligats a atrinxerar-se. Carles, Júlia, Àngela i Llúcia es veuen empesos a reviure la memòria històrica convertida en present i a dubtar del seu futur.

Portes tancades produint el so més horrible; maletes que s’allunyen, nins cridant, gent corrent, joguines rompudes i, de sobte, silenci.

En temps de guerra mai et pots quedar sols mirant. ​​​​​​​

 

Fitxa artística

· Direcció: Xavier Núñez · Fotografia: Malena Rojo · Disseny cartell: Laura Aba · Disseny programa: Kelly Martínez · Escenografia i construcció d’armes: Alberto Cubillo · Tècnic: Albert Vizcarro · Espai sonor: 3r B, “Arrival”, “Condolence”, “Dones”, “Gallo rojo, gallo negro” · Intèrprets: Marina Caballero, Núria Martín, Coke Martín i Marc Torres · Agraïments: AAVV Canamunt, Miquel de Marchi, Mercè Sancho, Mateu Grau, Xavier Frau, Arantxa Lepe i Blanca Moragues.

Agraïments: 

AAVV Canamunt, Miquel de Marchi, Mercè Sancho, Mateu Grau, Xavier Frau, Arantxa Lepe i Blanca Moragues.

 • Data: 28 i 29 de juliol
 • Lloc de representació: Plaça Quadrado, Palma.
 • Hora:  trobada a les 18:45h – inici de la representació a les 19:00h
 • Entrades: sense reserva prèvia – Obert a tot el públic.

 

 

El propers dies 21 i 22 de juliol de 2022, les alumnes de 3r A presenten el Taller de Creació: NO-RES. Dirigit per la professora Maria Bauçà.
Per primer cop, l’Escola Superior d’Art Dramàtic, ofereix una proposta diferent d’aquesta part pedagògica de l’assignatura d’Interpretació. Els tallers d’ambdos cursos seran presentats al carrer. Una manera d’iniciar un treball no només interpretatiu i de creació d’una peça, sinó també la recerca de la connexió entre les arts escèniques i l’espai públic.
Aquestes presentacions seran obertes a tot el public i no és necessari reservar previament.

+ SOBRE LA PEÇA:
NO-RES és una història sobre el sentit de l’existència humana. Una historia que es desplega un bon dia que Pierre Anthon s’aixeca de la seva cadira a l’aula, anuncia a mestre i companys que res no importa a la vida i se’n va per no tornar‐hi més. “Res té sentit, això fa molt temps que ho sé. Així que no val la pena fer res, ho acab de descobrir”. Els seus companys d’escola, desmoralitzats per la revelació, concebran un pla per intentar convèncer en Pierre Anthon, però sobretot a ells mateixos, que a la vida sí que hi ha coses que tenen importància, o potser tot això no és més que una enorme peça teatral on es tracta de fingir i de ser el millor en fer-ho?
– Direcció: Maria Bauçà
– Interprets:
– Tècnic: Alberto Cubillo
– Dia de representació: 21 i 22 de juliol de 2022
– Hora: 18:45 punt de trobada a l’ESADIB.
– Entrades: obert a tot el públic sense reserva prèvia.

 

 

L’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears, obre el termini de preinscripció per a les proves d’accés pel curs 22/23.
 • Termini per formalitzar la preinscripció: del 18 de maig al 21 de juny de 2022.

Les persones interessades en presentar-se a les proves d’accés poden trobar tota la informació necessaria a través del següent enllaç

– Preinscripció  i documentació necessaria.

A més a més l’ESADIB ofereix la possibilitat de participar en les Jornades de portes obertes que es duran a terme els dies 28 de maig i 11 de juny de 2022, per tal d’explicar els objectius del pla docent, requisits acadèmics i resoldre possibles dubtes relacionats.

Per participar de les Jornades cal realitzar inscripció prèvia. Podeu consultar la informació relacionada a:

– Jornada de portes obertes: Coneix l’ESADIB

 

 

 

L’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears, organitza les Jornades de portes obertes: Coneix l’ESADIB.
Els dies 28 de maig i 11 de juny de 2022 d’11:30 h a 13:00 h es durà a terme aquesta activitat especial que té com a objectiu donar a conèixer a totes aquelles persones interessades en la formació professional en Art Dramàtic, les instal·lacions del centre, el nostre pla docent i tota la informació relacionada amb les proves d’accés per al curs 22/23.
A més a més , es comptarà amb la participació especial d’alumnes graduades del centre amb la representació de la peça de creació ‘BATWOMAN’ escrita i interpretada per l’actriu Vicka Duran.

Per poder participar d’aquestes jornades és necessària inscripció prèvia a través del correu electrònic:
esadib@fesmae.com.
– TERMINI D’INSCRIPCIÓ:
· Participants a les Jornades del dia 28 de maig: fins al 27 de maig a les 14:00h.
· Participants a les Jornades del dia 11 de juny: fins al 10 de juny a les 14:00h.

PROGRAMA:
 • Visita guiada per les nostres instal·lacions.
 • Xerrada informativa sobre pla docent i proves d’accés.
 • Torn obert de paraula: precs i preguntes.
 • Presentació de la peça BATWOMAN i col·loqui amb les actrius.

 

 

 

 AIGUA/WASSER és un projecte vinculat amb al projecte professional anomenat WATER ON WAR de la mà de la companyia TeatreBlau que, des dels seus inicis, ha vinculat els seus projectes artístics i socials amb la creació d’una mirada crítica entre els més joves.

A través d’aquest projecte professional, es desenvolupa el conveni entre la Universitat de Música i Arts Escèniques de Frankfurt, l’Institut d’Estudis Teatrals Aplicats de la Universitat de Giessen,  l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears i Teatre Blau;  i representa una excel·lent cooperació entre les universitats europees i el programa europeu d’intercanvi Erasmus+, establint una cooperació entre les entitats col·laboradores, que poden durar i crèixer més enllà del projecte actual.

 

El projecte va començar el passat 20 d’octubre de 2021 amb una sèrie de sessions telemàtiques, que serviren per definir el projecte entre els participants, fins a començar el 14 de febrer de 2022,  els assajos presencials a l’ESADIB. Al projecte hi participen 5 graduats de l’ESADIB i tres estudiants de la Universitat de Frankfurt. Els tres estudiants de Frankfurt estan realitzant actualment els seus estudis en dramatúrgia, direcció i investigació teatral. Els graduats de l’ESADIB han acabat els seus estudis dins els darrers 18 mesos i són professionals capacitats en tasques interpretatives i de recerca teatral.

El tema de recerca i creació parteix del concepte ‘aigua’, a partir d’aquí els participants han realitzat diversos treballs de recerca que els han duit a construir la peça AIGUA/WASSER, que es presentarà el pròxim dia 21 de març a les 20:00h a l’Aljub del Museu Es Baluard.

 


Sobre la peça:

L’aigua és vida. L’aigua és perill. L’aigua és escassetat i abundància, dos conceptes oposats amb els quals la humanitat sempre ha lluitat, però que s’intensifiquen dramàticament amb la catàstrofe climàtica.
Però, què significa aquesta dualitat per a nosaltres, els humans? Quines històries sorgeixen d’ella, i quins potser només deriven cap a nosaltres en les profunditats inconscients?
Els fets científics es troben amb vagues mites, els monstres de les profunditats marines coquetegen amb les sirenes, les històries personals i les amenaces reals es troben amb els mons de ficció i les imatges poètiques.
El resultat és una vetllada sobre els més diversos aspectes de l’element fonamental que és l’aigua. Com la mar, aquesta vetllada és variable i captivadora, bella i aterridora, profunda i plena de petites ones que et porten d’un moment a un altre.

Direcció: Malin Lamparter, Jonas Weber i Barbara Luchner.

Professors:

Hans-Ulrich Becket – Director dels estudis de direcció de la Universitat de Música i Arts Escèniques de Frankfurt

Biel Jordà – Cap d’Estudis i Professor d’Interpretació III i Escenificació I de l’ESADIB

Intèrprets: Maite Roman. Nina Plagens, Rebeca Del Fresno, Laura Bastida, Vicente Villó i Manuel Palacios.
Vídeo: Santiago Stankoviv – cia TeatreBLAU
Espai escènic i vestuari: Katja Lebelt – cia TeatreBLAU
Data i hora:
21 de març a les 20:00
Lloc: 
Aljub d’Es Baluard -Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10

 

 

 

 

 

Les alumnes de 4t B, acompanyades pel professor Joan M. Albinyana, presenten el taller:

‘La Còpia d’un foc

Un muntatge basat en el text original: Schwarzes Tier Traurigkeit (Animal Negre Tristesa) de la dramaturga, Anja Hilling.

Sinopsi:

Un grup de sis amics surten al bosc a fer una barbacoa. Mentre parlen, coneixem de les seves vides, de les seves relacions, del que senten uns pels altres. Però el bosc es cala foc, es cremen les seves prioritats, fins i tot pareix que la mateixa obra es veu convertida en cendres. La peça, com els personatges, mai tornarà a ser la mateixa, la seva forma canvia fins al punt de ser radicalment diferent al que era en un principi. Podran recuperar l’equilibri, després de la tragèdia? Amb aquesta peça d’Anja Hilling, les alumnes de 4art B de l’ESADIB han fet un procès d’investigació al damuntde les formes contemporànies, i a través del cant, el moviment, el text i el joc formal i de diferents codis es presenten al món professional tot reflexionant al damunt de l’art, de la tragèdia contemporània, de la nostra relació amb la natura i de les actituds burgeses davant la desgràcia.

Intèrprets: Mariona Hauf, Maria Marín, Maria del Mar Pastor, Laura Ruíz, Marina Truyols, Rafel Sitges, Marina Vaquer i Alba Vinton

Ajudant de direcció: Marina Truyols i Biel Morro.
Disseny d’espai: Creació col·lectiva
Il·luminació: Alberto Cubillo i Joan M. Albinyana
Espai sonor i música:Joan M. Albinyana
Construcció: Alberto Cubillo
Assistents: Maria Bauçà (interpretació), Xavi Frau (dicció i interpretació), Pere Bodí i Mercè Sancho (moviment), Mateu Grau (veu).
Dies i Lloc de representació
 • 3,4,5 i 6 de març 2022
 • Sala Petita – Teatre Principal de Palma
 • Reserva Entrades