Professorat
del departament
de Moviment

Departament de moviment

Joan Carles Bellviure

Expressió corporal I (anàlisi del moviment)

Titulat per l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París (1992-1994). Actor, director i autor teatral, ha participat com a actor en nombrosos espectacles d’Iguana Teatre, de Germans Llonovoy, Comédie de Picardie, Plateforme Théâtre o El Embardée i del Théatre de la Jacquerie de París.

Carme Serna

Departament de Moviment

Carme Serna

Teatre d’objectes

Actriu llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona. Membre fundadora de la companyia Disset Teatre que al 2015 rep el Premi ATAPIB a la Millor Trajectòria. Companyia on ha actuat, creat i dirigit diverses obres de les quals destaca: Les Fades de la Bella dorment (Premi Europeu Feten al Millor Espectacle de Teatre d’Objectes, Premis Escènica al Millor Espectacle Familiar i Premi de la Vall d’Albaida al Millor Espectacle d’Objectes). El vol de Calàndria ( Premi al Millor projecte de Teatre Visual de l’Institut del Teatre). Recentment i amb coproducció amb el Teatre Principal, ha estrenat Re-Cor, espectacle guanyador en la modalitat de Nous Llenguatges.

També ha treballat amb directors com Alfred Cases, Andrea Cruz, Jordi Bassora, Fran Arraez, entre altres. Destacant les obres: La Marató de la cia. La Impaciència. Direcció Jordi Cumellas, on va guanyar el Premi a la Millor Actriu als Premis Escènica 2011. La Comèdia dels errors, de Shakespeare, direcció Pitus Fernández. Només quan Plou, d’Aina de Cos. Entre altres.

En el món audiovisual ha treballat en series de televisió com El cor de la ciutat (TV3), Llàgrima de Sang i Treufoc (IB3). A diversos curtmetratges, videoclips i publicitat.

Departament de moviment

Pere Bodí

Dansa I i II

Ballarí i actor. Graduat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (2006) en interpretació textual i en Millennium Performing Arts de Londres (2009) en dansa professional. Ha format part de les companyies de dansa: Ballet de la Generalitat (València), LaMov (Saragossa), Roberto G Alonso (Barcelona), Neo Ballet (Londres), Ballet Theatre UK, Van Huyhn  (Londres). Així com en diverses produccions del Royal Opera House (Londres), Grange Park Opera (Londres), The Nave Group (Londres).

Després de la participació en el Tanz Atelier Wien, (2011 i 2014), comença a treballar amb el coreògraf/ballarí Alex Guerra, amb qui actualment co-dirigeix Hort-Art, una plataforma cultural de dansa i art contemporània, amb un espai de creació i centre de residències artístiques a Faura (València).

Departament de moviment

Laura Macías

Dansa teatre

Diplomada en dansa clàssica i contemporània per la Rambert School of Ballet and Contemporary Dance, on ha estudiat les tècniques de Graham, Limón, i Cunningham, també ha estudiat la tècnica Horton amb Milton Myers a Nova York.

Ha desenvolupat la seva carrera de ballarina a Espanya, Itàlia i Alemanya. A Irlanda creà la seva pròpia companyia, Pasodos Dance Company, on també hi realitza les funcions de directora artística i coreògrafa. Ha dirigit la temporada de Ballet del Teatre Principal de Palma i ha col·laborat com a coreògrafa i ballarina a diversos ballets i òperes (Aida, Eugen Onegin i Cavalleria Rusticana).

Com a docent, ha impartit classes de ballet, dansa contemporània i iogalates. Ha treballat amb actors a Dublin i a diferents produccions en les quals s’unien el món del teatre i la dansa.

Departament de moviment

Mercè Sancho de la Jordana

Expressió corporal I i III

És llicenciada en Interpretació, en l’especialitat de gest, per l’Institut del Teatre de Barcelona i en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. Obté el Màster de professorat per la UIB. Ha finalitzat els seus estudis d’interpretació a l’escola Rose Bruford de Londres. Va rebre una beca de l’Institut del Teatre per anar a la Prima del Teatro (Itàlia) i treballar amb Nikolaj Karpov a partir de la Biomecànica de Meyerhold.

Ha estudiat dansa contemporània amb professors com Esther Sabaté, Ann Mithelhoven, Pere Jané i Maria Antònia Oliver i biomecànica amb Moreno Bernardi.

És membre de la companyia Corcada Teatre i de La Polar. Ha participat a Un señor muy viejo con unas alas enormes d’Alfred Casas, Negret de Guinea de Xavi Martínez, I el poeta? de Moreno Bernardi, Masticació de Bojum Teatre, El Malentès d’Andrés Lima. També ha treballat en les sèries de televisió d’IB3 l’Anell i Mai neva a Ciutat.

Actualment treballa amb Disset Teatre en la peça Re-Cor (coproducció amb el Teatre Principal de Palma).

Cap d'Estudis

Maite Villar

Expressió corporal IV

Doctora en Arts Escèniques, per la Universitat de València, amb la tesi: El procés creador de l’actor corporal: de la gramàtica a la representació. Màster en Gestió de Recursos Culturals i Diploma en Gestió de les Arts Escèniques, Fundació Universitat-Empresa, ADEIT, Universitat de València. Titulada Superior en Art Dramàtic especialitat Interpretació i Diploma en Mim i Pantomima per l’Institut del Teatre de Barcelona.

Ha desenvolupat la seva experiència teatral com a directora, actriu i trapezista en diverses companyies teatrals, destacant el Circ Gran Fele, Premi especial de circ Max 2002 i Premi Calidoscopi de la Unió Europea en 1996. En el 2005 crea el Laboratori de gest, un espai de formació, investigació i creació, basat en l’anàlisi del moviment significatiu de l’actor en representació.

És membre de l’equip d’investigació de l’Espai de Recerca, Investigació i Creació, ERIC, (ESADIB).

Actualment, és un dels fundadors de la productora La Coixa diu que no i directora artística de la companyia de teatre físic Migrants, el seu primer espectacle Frontera, va obtenir el Premi Diputació de Toledo 2017.

Cap del departament de moviment

Miquel De Marchi

Acrobàcia, Esgrima teatral, Expressió corporal II, Combat escènic, Mim i pantomima

Titulat Superior en Art Dramàtic, especialitat d’Interpretació, per l’Institut del Teatre de Barcelona (1990) i Diplomat en Mim i Pantomima per l’Institut del teatre i la Universitat Autònoma de Barcelona (1985). Ha desenvolupat la seva tasca com a actor i director, entre d’altres, en els grups teatrals Teatre de Sants, Vol-Ras, Scandinavian Circus, Teatre Curial, Estudi Zero Teatre, Artristras, Iguana Teatre i Òpal Teatre (que va fundar l’any 1982). Com a docent ha treballat a l’Institut del Teatre de Barcelona, a l’INEF de Catalunya, a El Timbal i a La Casona (Barcelona), impartint classes de Tècniques de Moviment, d’acrobàcia, de combat escènic i d’Expressió Corporal. Ha publicat Per raons humanitàries (1995), El Paper (1997) i Breu6 (2008). Va ser director de l’escola durant els cursos 10-11 i 11-12.

Departament de moviment

Pere Sais

Grotowski: Les eines del performer

Llicenciat en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona on, des del 2009, exerceix com professor. Doctor en arts escèniques per la UAB amb la tesi Hacia una poética del arte como vehículo de Jerzy Grotowski, obtenint la menció “excel.lent cum laude”. Autor del llibre Grotowski: del Teatre a L’art com a vehicle, publicat per l’Institut del Teatre i de Hacia una poética del arte como vehículo de Jerzy Grotowski (Artezblai 2019).

Ha treballat amb diversos col·laboradors de Grotowski como Jim Slowiak, Jairo Cuesta i Zygmunt Molik, i format part com a stagiaire del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards entre els anys 2005 i 2006. Participa com a doer (actuant) en dos dels opus dins del domini de l’art com a vehicleAction An Action in Creation.

Des del 2007 dirigeix el Laboratori de recerca en Arts Performatives Ars Performance Lab. En aquest context ha desenvolupat estructures performatives com TélesisCants de Sofia. Dirigeix regularment laboratoris, tallers i seminaris arreu d’Europa.