Professorat
del departament
d’Interpretació

Departament d'Interpretació

Pere Sais

Pràctica de les Accions Físques, d'Stanislavsky a Grotowski

Llicenciat en Art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona on, des del 2009, exerceix com professor. Doctor en Arts escèniques per la UAB amb la tesi Hacia una poética del arte como vehículo de Jerzy Grotowski, obtenint la menció “excel.lent cum laude”. Ha format part com a stagiaire del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards entre els anys 2005 i 2006, dins del projecte Tracing roads across desenvolupat a diversos països. Durant aquest període és doer (actuant) en dos dels opus (obres) dins del domini de l’art com a vehicleAction An Action in Creation.

Ha participat, en nombroses ocasions, en les sessions de treball de diversos col·laboradors de Grotowski com Jim Slowiak, Jairo Cuesta i Zygmunt Molik, entre d’altres. Des del 2007 dirigeix el Laboratori de recerca en Arts Performatives Ars Performance Lab. (abans Drama Ritual), duent a terme la seva pròpia recerca sobre cants antics, “ressonància espacio-corporal” i el treball de l’actor. En aquest context ha desenvolupat estructures performatives com Télesis (abans Ergo, des de 2007), i Cants de Sofia. Dirigeix regularment, en el mateix context, laboratoris, tallers i seminaris arreu d’Europa i participa en diversos projectes com a assessor. És autor dels llibres Grotowski: del Teatre a l’art com a vehicle (Institut del Teatre, 2009) Hacia una poética del arte como vehículo de Jerzy Grotowski (de pròxima publicació a Artezblai).

Departamento Interpretación

Sònia Espinosa

Técnica Meisner / Optativa

Co-directora del programa Meisner y profesora de técnica Meisner en la ESAD Eolia de Barcelona.

Actriz y directora,

Licenciada en Filología hispánica en la UB y DEA en teatro contemporáneo.

 

Departament d'interpretació

Marc Fonts

Bufó

Marc Fonts pallasso, diplomat a l’École Internationale Jacques Lecoq de París 1991-1993.

Creador de la Cia. Morc Fants 2015. Fundador de la Cia. La Fabulosa comèdies el 2019. 22 anys a la Cia. Teatre Mòbil amb més de 3000 actuacions 1995-2017.

Pallasso d’hospital a Pallapupas des del 2016. Professor de clown i boniques.

Des del 2020 Marc Fonts és professor en Teatracció Escola Internacional de Teatre.

Departament d'interpretació, Departament de teoria teatral i Secretària Acadèmica

Irene Pascual

Estètica, Espai escènic, Caracterització i indumentària (en anglès)

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Girona i en Escenografia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Va completar els estudis a la Universität der Künste de Berlin on estudià durant dos anys amb l’escenògraf Hartmut Meyer i treballà als departaments d’escenografia dels teatres Volksbühne i Maxim Gorki.

Ha col·laborat amb diversos artistes i col·lectius, entre els quals els directors d’escena Gerd Wameling, Sebastian Mauksch (Volksbühne P14), Irene Mattioni i Manuela Naso, les ballarines Minako Seki, Yuko Kasseki i Andrea Cruz, l’artista de performance Christian Falsnaes i Grace Kim i el fotògraf Patrick Morarescu.

Fou cofundadora del col·lectiu de recerca post-dramàtica Invalid Address i  membre del grup d’artistes berlineses Scotty.

Fins l’any 2017 i abans d’establir-se a Mallorca, visqué tretze anys a Berlín on combinà l’activitat creativa amb la direcció del Centre d’Artistes en Residència GlogauAIR, des d’on organitzà projectes de recerca i festivals sobre performance.

Ha presentat el seu treball en nombroses exposicions i festivals a Espanya, Alemanya, Anglaterra, Mèxic, República Txeca, Polònia, Taiwan, Camerun, Estònia, Bulgària i Filipines.

Actualment combina la pràctica artística amb la mediació cultural, centrada en projectes experimentals (com nosaltres _Teatre Principal de Palma, Partycitypate_Fira B i Festival Ciclop, Voilana_Fira de la diversitat,) on la participació, la col.laboració i l’experiència són fonamentals.

www.irenepascual.com

Departament d'interpretació i Cap d'estudis

Biel Jordà

Escenificació I i Interpretació III

Titulat superior en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona (1997). Va ampliar els seus estudis els dos anys següents a The Circus Space de Londres.

És membre fundador de la productora Res de Res i En Blanc. Amb els seus espectacles, molts d’ells de creació pròpia, ha viatjat a més de dotze països diferents.

Com a director es caracteritza per la seva peculiar barreja de llenguatges escènics i en els últims catorze anys ha dirigit una vintena d’espectacles, tant amb la seva productora com per a altres. La seva primera obra escrita va merèixer el premi Textos Teatrals Teatre Principal (1997).

Cap del departament d'Interpretació (2n semestre)

Maria Bauçà

Interpretació I (2n semestre), Taller I

Titulada Superior en Art Dramàtic, en l’especialitat d’Interpretació textual, per l’ESADIB, i titulada en el Màster en Estudis Avançats de Teatre per la UNIR, especialitat direcció escènica. Màster en Ecologia Emocional per la Fundació Àmbit de Barcelona.

Com a actriu i cantant ha treballat amb diferents companyies i produccions de Corcada Teatre, El Somni Produccions, Iguana Teatre, Teatre Principal de Palma i Produccions del Mar, entre d’altres.

Els seus darrers treballs teatrals han estat Mar de Fons coproducció del Teatre del Mar, Teatre Principal i Teatre Lliure de Barcelona, Sí au sí, coproducció de La Gran Troupe i el Festival

Temporada Alta de Girona, Cabaret Íntim de Corcada Teatre, Comviure amb direcció de Diego Ingold i Joan Fullana, El Balcó i Un matrimoni de Boston dirigides per Rafel Duran, Hamlet Party dirigida per Pep Ramón Cerdà, El sopar amb Joan Carles Bellviure i Amadeus amb Roberto Romei. En el sector audiovisual destaquen els seus treballs a les sèries L’Anell, Hotel Bellavista i Mai Neva a Ciutat per a IB3TV, entre d’altres.

Departament d'interpretació

Joan Carles Bellviure

Clown

Titulat per l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París (1992-1994). Actor, director i autor teatral, ha participat com a actor en nombrosos espectacles d’Iguana Teatre, de Germans Llonovoy, Comédie de Picardie, Plateforme Théâtre o El Embardée i del Théatre de la Jacquerie de París.

Mateu Grau

Departament d'interpretació i Cap del departament de veu i música

Mateu Grau

Interpretació I (1r. semestre), Interpretació III

Titulat Superior en Art Dramàtic, especialitat d’Interpretació Textual per l’Institut del Teatre de Barcelona (1997). Ha treballat com a actor i director en nombroses obres i produccions teatrals de diferents companyies, com Estudi Zero, La Sarta Teatre i Cia. Xesc Forteza. També ha treballat com a actor i director de doblatge en diverses sèries de televisió. Ha desenvolupat la seva tasca docent al Teatre Sans, a la UIB i per a professionals de l’ensenyament.

Pau Cirer

Departament d'interpretació

Pau Cirer

Màscara I i II

Titulat Superior en Art Dramàtic per l’ESADIB. Màster en Estudis Teatrals, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ampliar la seva formació en el SIAC (Scuola Internazionale dell’Attore Comico) i en el CMSG (Centre Maschere i Strutture Gestual).

Des de 2002 desenvolupa la seva tasca docent en escoles superiors d’art dramàtic, cicles superiors d’actuació i centres de formació del professorat.

Com a actor, ha participat en nombrosos espectacles de diversos grups teatrals (Teatre Principal de Palma, Iguana Teatre, Turmeda Teatre, Macnas Theatre, Estudi Zero Teatre, Carpet Theatre, Teatre de Teresetes, entre d’altres). També té experiència en publicitat, cinema, televisió i doblatge.

En l’àmbit de la realització de màscares, ha col·laborat en més de trenta produccions professionals. Té diverses publicacions sobre didàctica teatral en revistes especialitzades.

Cap del Departament d'interpretació (1r semestre)

Joan Fullana

Taller II i Direcció actoral

Director, dramaturg i actor. Llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Màster en Estudis Avançats de Teatre per la UNIR. Fundador de la companyia Corcada Teatre. Com a director de teatre i dramaturg ha estrenat, a banda dels espectacle de Corcada (que es poden trobar a www.corcada.com), i entre d’altres, els següents muntatges: Anatomia de la por (2019); #Comviure (2017, Teatre Principal de Palma); Abans que arribi l’Alemany, de Marta Barceló (2016, En Blanc); Quan venia l’esquadra, de Xesca Ensenyat i Joan Yago (2015, El Somni Produccions); Rinoceront d’E. Ionesco (2015, Teatre Principal de Palma) o Dues dones que canten (2011, Teatre Lliure). Es dedica també al disseny d’il·luminació, el disseny de so i la música. És autor i director de la sèrie Mai neva a Ciutat (IB3TV). Ha treballat com actor en audiovisual a Treufoc (2017-18, IB3TV) i L’Anell (2011-12, IB3TV).

Departament d'interpretació

Joan M. Albinyana

Escenificació I

Director escènic, escenògraf, il·luminador i pedagog. És llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Actualment està cursant el tercer any del «Corso triennale di Tecnica della rappresentazione» a l’Scuola Conia, diretta da Claudia Castellucci.

Combina la direcció escènica amb la pedagogia i exerceix de professor a l’ESADIB (Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears), on també ha exercit de cap d’estudis el curs 2020-21 i cap de

departament d’Interpretació els cursos 18-19 i 19-20.

 

Guanyador del premi a la millor direcció escènica de les Illes Balears de l’ATAPIB (Associació d’Auditoris i Teatres Públics de les Illes Balears) per l’obra «La Senyora» al 2014, i també per l’obra «La classe» al 2018. Guanyador del premi al millor espectacle de les Balears 2015 de l’ATAPIB per l’obra «Dels llargs camins», de Jaume Miró. Nominat finalista als premis Max 2019 en la categoria d’espectacle revelació per «Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora», de Núria Vizcarro, espectacle del qual, a banda de dirigir, també signa l’escenografia, la il·luminació i l’espai sonor.

 

Entre els darrers espectacles que ha dirigit, caldria destacar «Un obús al cor» de Wadji Mouawad, amb la productora Lykos produccions, 2021; «Ànima de Don Carlo», a partir de l’òpera de Giuseppe Verdi, amb la productora Euroclassics, 2020; «Siau Benvingut!» d’Alexandre Ballester, coproducció de l’Ajuntament de sa Pobla i l’ATAPIB, 2019; «Tosca» de Puccini amb la productora Euroclassics, 2019; «Quincas, la mort i la mort» de Jorge Amado, coproducció del CAET i la companyia Xangô, 2018; «Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora» de Núria Vizcarro, amb La Ravalera Teatre, 2018; «Smiley» de Guillem Clua, amb el Somni Produccions (Guanyadora del premi a la millor interpretació masculina de l’ATAPIB 2018); «La Classe» de Sergi Baos i coproducció del Teatre Principal de Palma.

 

 

A més, fa cinc anys imparteix l’assignatura de Taller II al quart curs de l’ESADIB, on ha realitzat els muntatges «Els fusells de la senyora Carrà» de Brecht, «L’onada», a partir de l’experiment sociològic de Ron Jones, «La màquina d’aigua» de David Mamet, «El despertar de la primavera» de Frank Wedekind i «Equus» de Peter Shaffer.

Departament d'interpretació

Lluqui Herrero

Interpretació davant la càmera, Interpretació III i Taller II

Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona. Es va formar en diferents escoles amb professionals com Philippe Gaulier, Gabor Tompa, Will Keen, Krystian Lupa, Mariantònia Oliver, i Cia Mal Pelo, entre d’altres.

Ha participat en nombrosos muntatges teatrals com a actriu i directora de teatre, entre els més recents cal esmentar: la direcció i adaptació de La maledicció dels morts de gana a partir de La maledicció de Sam Shepard (Teatre Principal de Palma, 2014); Una Gavina a partir de La gavina de Chejov amb el Col·lectiu Set Sibèries, direcció i creació col·lectiva (2014); Matrimoni de Boston de David Mamet dirigida per Rafel Duran, El Somni Produccions (2015); assistent i ajudant de direcció a Hedda Gabler d’Ibsen dirigida per José Martret, Teatre Principal de Palma (2015); El Balcó de Jean Genet (2016) dirigida per Rafel Duran. Direcció Un dia d’estiu Creació col·lectiva, companyia Estepa Teatre (2017). Mar de fons (2019) dirigida per Pere Fullana.

Per televisió, ha estat actriu en la sèrie Amor de cans, Migjorn, Llàgrima de sang d’IB3 Televisió. Ha format part de l’equip artístic en les sèries Laberint d’passions i Vallterra, IB3 Televisió. Ha rodat diversos curtmetratges amb directors com David Mataró i Luis Ortas. A més, ha treballat en doblatge i locució per televisió.