Professorat
del departament
de Teoria teatral

Departament de Teoria Teatral

Laura Martín

Literatura Dramàtica I, II i III, Teatre amb llengua anglesa

Laura Martín és doctora en Filologia i Filosofia, especialitzada en la literatura del segle XIX-XX, va obtenir el títol de doctora per la Universitat de les Illes Balears el 2022 amb una tesi titulada La poètica del viatge a Gabriela Mistral. Prèviament, va cursar un Màster de Recerca en Llengües i Literatures Modernes amb especialitat en literatura hispànica, catalana i anglesa.

Cap del departament de teoria teatral i Coordinador del sistema de qualitat de l'ESADIB

Xavier Martínez Soler

Història de les Arts de l'Espectacle I, Teoria espectacle i comunicació, Història dels Mètodes Interpretatius, Teoria escènica contemporània , Dramatúrgia I i II.

Director, guionista cinematogràfic i director i dramaturg escènic.

Llicenciat en Direcció I Dramatúrgia a l’Institut del Teatre l’any 2009 i en direcció cinematogràfica al CECC l’any 2001.

Ha dirigit més de vint projectes d’arts escèniques combinant tot tipus de llenguatges i formats, a més de crear o participar en la dramatúrgia de la majoria d’ells. Ha estrenat  espectacles  a diversos teatres, festivals i sales de Catalunya i Balears entre els quals destaquen el Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Festival TNT, Festival Grec i Teatre Principal de Palma, entre d’altres, amb algun guardó, com el premi ATAPIB a millor espectacle del 2018, premi escènica a millor espectacle musical del 2010 o premi d’escenificació de l’Instut del Teatre 2010.

Ha dirigit dues pel·lícules amb recorregut per alguns dels festivals de cinema més destacats del panorama internacional, com Shanghai, el Cairo o Bogotà, així com diversos videoclips musicals i projectes audiovisuals per el teatre amb creadors de renom en l’àmbit nacional.

També ha col·laborat com a docent a l’Institut del Teatre de Barcelona dirigint tallers o realitzant classes magistrals de dramatúrgia.

Departament d'interpretació, Departament de teoria teatral i Secretària Acadèmica

Irene Pascual

Estètica, Espai escènic, Caracterització i indumentària (en anglès)

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Girona i en Escenografia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Va completar els estudis a la Universität der Künste de Berlin on estudià durant dos anys amb Hartmut Meyer i treballà als departaments d’escenografia dels teatres Volksbühne i Maxim Gorki.

Ha col·laborat amb diversos artistes i col·lectius, entre els quals els directors d’escena Gerd Wameling, Sebastian Mauksch (Volksbühne P14), Irene Mattioni i Manuela Naso, les ballarines Minako Seki, Yuko Kasseki i Andrea Cruz, l’artista de performance Christian Falsnaes i Grace Kim i el fotògraf Patrick Morarescu.

Fou cofundadora del col·lectiu de recerca post-dramàtica Invalid Address i  membre del grup d’artistes berlineses Scotty.

Del 2004 al 2017 va viure a Berlín on combinà l’activitat creativa amb la direcció del Centre d’Artistes en Residència GlogauAIR, des d’on organitzà projectes de recerca i festivals d’arts vives.

Ha presentat el seu treball en nombroses exposicions i festivals a Espanya, Alemanya, Portugal, Anglaterra, Mèxic, República Txeca, Polònia, Taiwan, Camerun, Estònia, Bulgària i Filipines.

Actualment centra la seva activitat artística en projectes experimentals entorn els llenguatges híbrids amb focus en la col.laboració, la participació i el site-specific.

www.irenepascual.com

Departament de teoria teatral

Kelly Martínez

Producció i gestió teatral

Titulada superior en Art Dramàtic, en l’especialitat textual per la ESADIB.

Ha continuat la seva formació amb els postgraus en Art Cultura i Integració Social, Pedagogia Teatral i Màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya.

Participa en diferents laboratoris de dansa i moviment dirigits per Pau Bachero, Sergi Emiliano i Maria Antònia Oliver.

Ha col·laborat com a assistent de gestió cultural en el Festival de Circ i Teatre Voramar – València 2016. Al 2020 col·labora amb el Centre Internacional d’Investigació Teatral TNT Atalaya (Sevilla) sota la direcció de Ricardo Iniesta, formant part de l’equip de producció i comunicació de: XIII Muestra Internacional de Teatro de Investigación, V Cita de Innovadores Teatrales Andaluces, XII Certamen de Nuevos Investigadores Teatrales y el Festival de Artes Escénicas de Sevilla. Actualment és la responsable de la producció artística i executiva de la cia. Anna Albaladejo (València) i l’espai de Residències artístiques Hort Art (Faura, Valencia)

Com a ajudant de direcció a participat en  diversos espectacles com ara: Alicia de la Cia Tau Teatre, direcció Miquel de Marchi, El casament, direcció Toni Lluís Reyes i La Mar de Circ, direcció Ilaria Cieri. Illa Devon, direcció d’Anna Albaladejo un projecte de residència artística a la sala Carme Teatre (València).

Com a actriu i formadora encamina el seu treball entre València i Itàlia en el desenvolupament de projectes de teatre i inclusió social com: Cabanyal Motor Educatiu en APEC Món Baraka Nou Circ, Divercircart en Espai de Circ, Una més, taller per a dones malabaristes i en el Laboratori teatral intercultural Human Beings, dirigit per Danilo Cremonte a la Università degli Studi di Perugia.

Departament de teoria teatral

Pere Josep Mascaró

Didàctica de l'expressió dramàtica

Titulat Superior en Art Dramàtic, especialitat d’Interpretació Textual, per l’Institut del Teatre de Barcelona (1990). Estudis de Magisteri.

Ha treballat com a actor, ajudant de direcció i director en diversos muntatges teatrals. Des de fa vint-cinc anys treballa en l’àmbit educatiu com a professor de teatre a l’ensenyament secundari. Ha impartit nombrosos tallers, seminaris i cursos de formació del professorat de l’ensenyament a Mallorca, Menorca, Eivissa i València.

Impulsor i col·laborador de la Mostra de Teatre Escolar de Palma i de la col·lecció Didàscalos, és autor de diversos llibres de pedagogia teatral: Quadern de teatre (1998); Jo Epidaure (1999); Tragèdies i comedies de don Abili a l’Olimp (1999); Teatre, l’art a l’ensenyament (2000); Però que és això del teatre? (2005); Més teatre educatiu (2008).