Professorat
del departament
de Veu i música

Joan Vàzquez

Teatre Musical / optativa

Mateu Grau

Cap del departament de veu i música

Mateu Grau

Doblatge, Tècnica de la veu IV

Titulat Superior en Art Dramàtic, especialitat d’Interpretació Textual per l’Institut del Teatre de Barcelona (1997). Ha treballat com a actor i director en nombroses obres i produccions teatrals de diferents companyies, com Estudi Zero, La Sarta Teatre i Cia. Xesc Forteza. També ha treballat com a actor i director de doblatge en diverses sèries de televisió. Ha desenvolupat la seva tasca docent al Teatre Sans, a la UIB i per a professionals de l’ensenyament.

Departament de veu i música

Xavier Frau

Dicció catalana I, Dicció catalana II i Dicció catalana III

Llicenciat en Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona i Filologia catalana a la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a actor, i també en l’àmbit de la correcció de textos i docència en llengua catalana.

En teatre, els darrers muntatges en què ha participat han estat Nit de reis, de William Shakespeare, dirigida per Adrià Aubert; H-O, a partir de Hamlet, interpretada i dirigida per Agnès Llobet i Xavier Frau; El tigre de yuzu, de Sílvia Navarro i Roger Julià, dirigida per aquest darrer (Festival Grec de Barcelona); Assaig sobre la lucidesa, versió de Jumon Erra de l’obra de Saramago, dirigida per Roger Julià (Festival Grec de Barcelona); i Júlia, basada en Senyoreta Júlia de Strindberg, dirigida per Joan Carles Bellviure.

Per a televisió, ha format part de l’equip de les sèries Llàgrima de sang, L’anell, Hotel Bellavista i Amor de cans per a IB3.

Departament de veu i música

Joan Manel Vadell

Tècnica de la veu II i Tècnica de la veu III

Llicenciat en art dramàtic per l’institut del teatre de Barcelona. La seva formació vocal inclou cursos de cant amb Laura Hansen, Miguel Sola, així com cursos de tècniques vocals com Estil Voice Training i Fitz Maurice. Ha treballat en diferents muntatges teatrals tant a Barcelona com a Palma de Mallorca. ( Teatre Nacional de Catalunya, Centre dramàtic del Vallès, Iguana teatre, Produccions de ferro, Companyia res de res, El somni produccions… Etc.)

També ha realitzat treballs com a cantant en diferents musicals “Mals d’amor d’una gata francesa”, “La capsa de mu”, “Peter Pan”… Etc. Ha treballat com a doblador de sèries de televisió. També ha coprotagonitzades sèries com Mossèn CapellaOus amb caragols, Laberint de passions, i com a protagonista a Ja ho val d’IB3/nova Televisió.

A IB3 ràdio, ha col·laborat donant vida a diferents personatges a programes com Teràpia de grup o Gabinet de crisi. Com a director d’escena, en operetes com: The telephone, Il segreto di Susana, Doctor miracle, i musicals com: Hairspray show, Fame, La Llamada.

Departament de veu i música

Cristina Francioli

Dicció castellana

Titulada superior en Art Dramàtic per l’Esadib, i Tècnic superior en Audiovisuals i Espectacles. Actriu, ajudant de direcció, professora d’interpretació i dramaturga. Màster en Estudis Avançats de Teatre, especialitat Direcció d’Escena. Actualment està realitzant un doctorat amb una tesis sobre la parla escènica a la Universitat de les Illes Balears.

Ha tengut professors prestigiosos a nivell nacional i internacional com Lilo Baur, Will Keen (Shakespeare), Ernesto Arias (paraula i tècnica Chèjov), i Vicente Fuentes (vers), entre d’altres. Té formació en doblatge, locució, tècnica vocal, millora de la fonètica i dicció (català i castellà), alteracions del llenguatge i Logopèdia.

Com a actriu, està especialitzada en text clàssic i lluita escènica. Forma part de l’elenc de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (CNTC), i ha estat seleccionada pel Centre Dramàtic Nacional (CDN), per a “La via de l’actor”.

Web: www.cristinafrancioli.com

Departament de veu i música, Cap de Relacions Internacionals

Fanny Marí

Tècnica de la veu I, Música I, Cant I (en anglès).

Master i Certificate de Cant a The Juilliard School, NYC, D.E.A. en Investigació i Innovació en Educació, Titulada Superior de cant pel Conservatori de les Illes Balears i Bruc de Barcelona i Professora certificada de Fitzmaurice Voicework®,. Estudià cant amb E. Salbanyà i continuà amb C. Kellis a Juilliard. S’inicià amb la coral Juvenil de Joventuts Musicals, Grup Mixt Evast i Aloma, i la Coral Universitària de les Illes Balears. En la seva activitat de recitals ha treballat especialment amb els pianistes D. Mohedano i Joan Roig, orquestres com l’OSB, Orquestra Barroca, O. Simfónica de Tenerife, Camerata Orq. de Llevant, Aula 98, Witham Choral Society a UK i Camerata Sa Nostra. Ha participat en temporades d’òpera al Teatre Principal, ha col·laborat amb Simon Estes l’Òpera de Tenerife, al Teatre Romea i al festival Focus de música contemporània de NY. Col·labora amb regularitat en produccions operístiques sota la direcció de Llorenç Gelabert.

 

És soprano, però una apassionada de l’ensenyament amb més de 30 anys d’experiència com a professora de veu i música, i en formació permanent: actualment cursa el grau de Logopèdia a la UOC, es forma en Estill Voice Training® i TRE®. Enfoca el seu treball en sentir el cos com a l’instrument vocal, posant èmfasi en la respiració i la percepció del propi cos utilitzant principis d’aprenentatge neuronal. Ha estat professora assistenta de Música i Educació d’Oïda a The Juilliard School, professora de Fonètica aplicada al cant al Conservatori Superior de les Illes Balears, i de cant i idiomes aplicats al cant al Conservatori de grau Mitjà.