19/06 ESTRENA DE JOC DE MASSACRE AL TEATRE PRINCIPAL

Dimarts 19 de juny els alumnes de quart A van presentar el taller Joc de massacre, d’Eugène Ionesco, amb direcció i adaptació de Joan Fullana a la Sala Petita del Teatre Principal de Palma.

Sinopsi

JOC DE MASSACRE tracta de com la humanitat rep i reacciona davant les catàstrofes mundials, aquest fenomen per sempre temut i desconegut. Virus, accidents nuclears, atacs terroristes… desgracia? casualitat? justícia divina? decisions polítiques premeditades?

Partint de la base d’aquest text escrit l’any 70 per Eugène Ionesco, l’espectacle vol ésser un interrogant permanent sobre el funcionament de les nostres societats davant el perill i i la por a la tragèdia, i de la nostra necessitat constant d’apel?lar a universos mítics, mediats i no matèrics.
Això ens duu a fixar-nos en la definició que fa Aristòtil sobre la passió, contraposant-la a l’acció. Aristòtil els diu que passió és l’Afecció o modificació del subjecte psíquic caracteritzada per una tan gran polarització de l’afectivitat en un únic sentiment que deixa afeblides i anul?lades la capacitat de judici i la voluntat. En aquesta afirmació extreta de les categories de la física, el filòsof grec anticipa, sense saber-ho, una de les bases de la nostra paradoxal conducta contemporània: l’existència ha deixat de ser autosuficient i de cada vegada està més vehiculada per agents externs. Som víctimes de la nostra pròpia identitat.
Al mateix temps, una pulsió oculta enllaça la passió, entesa com a fenomen individual, amb el cos social. L’expressió d’aquesta tensió és el ritual. Ritual entès com a procés de purificació de la col?lectivitat a partir d’una experiència compartida en què quelcom preuat és vinculat a la divinitat per mitjà del sacrifici.
Ciutadans, estrangers. Un mal desconegut s’ha estès a la nostra ciutat. No és la guerra, no hi ha assassinats. Vivim amb normalitat, tranquil?lament, molts de nosaltres gairebé amb felicitat. I de sobte, sense causa aparent, sense haver estat malalts, la gent es mor a les cases, a les esglésies, als recons dels carrers, a les places públiques. Moren. A l’atzar.

Direcció del taller: Joan Fullana

Actors: Bàrbara Àlvarez, Cristina Brunet, Germán Conde, Jaime Del Barrio, Laura Galiano, Ana García-Paredes, Mireia Izquierdo i Sandra Mayol.

Preu de l’entrada: 5 ?. Venda d’Entrades a la taquilla del Teatre Principal