21/06 ESTRENA DE PROJECTE BECKETT AL TEATRE PRINCIPAL

Dijous 21 de juny els alumnes de quart B van presentar el taller Projecte Beckett, Play i altres peces curtes de Samuel Beckett, amb direcció de Pere Mestre a la Sala Petita del Teatre Principal de Palma. .

Sinopsi

Es planteja com a un viatge al món de Beckett, on l’absurd i la complexitat conviuen amb el silenci i la solitud, i on la pausa redunda en la desestructuració del llenguatge i el caos del no-dir entronca amb la confusió del no-fer.
Els personatges transiten per llocs desconeguts i inabastables com a presències al límit de l’absència, neutralitzats i impersonals, tràgics i farsescs, ultrapassant els límits del llenguatge.
El seu teatre pot devenir un atac a l’essència de la teatralitat, un enderrocament de les referències sobre els vestigis del que es condensa una humanitat essencial, paradoxal, íntima i inusual.
La proposta pretén pertorbar, inquietar, provocar i emocionar des de la seva enigmàtica insignificança.
El taller consta de diferents peces escrites en distintes èpoques, des d’un diàleg desestructurat com Arrossegament de peus fins a un monòleg ressonant en Per a un balanceig ambdós amb el rerefons de la mort, passant per la distorsió del triangle amorós clàssic a Comèdia l’obra més extensa del muntatge. També es presenta Anar i venirun boirós exercici sobre la nostàlgia junt amb Què on la darrera peça del seu autor on la síntesi de la paraula-so, arriba amb una reflexió sobre la autoritat i la tortura.
Tot això es combina amb dos Actes sense paraules amb plantejaments sobre la solitud i els límits de la realitat i certa influència del cinema mut, una adaptació de la coreografia Quad, precisa composició de Beckett concebuda inicialment per a televisió i també una proposta de Esbós radiofònic que combina personatges, paraules i música cercant noves ressonàncies a través del teatre radiat.
El conjunt és embolicat amb la composició més breu Respir una suggestiva proposta que sintetitza en pocs segons algunes de les constants de la dramatúrgia beckettiana, els residus, les deixalles?, amb el llenguatge reduït a gemecs, crits o simples respiracions. Qui pugui que ho entengui.

Direcció del taller: Pere Mestre

Actors: Tià Adrover, Romina Colotto, Juan Antonio Cruz, Susana Hidalgo, Aina Jagla, Laura Liesegang, Cristina Reus i Magda Ripoll.

Preu de l’entrada: 5 ?. Venda d’Entrades a la taquilla del Teatre Principal