El passat diumenge 21 de novembre de 2021, al Teatre Municipal Mar i Terra, es dugué a terme la final del Certamen Art Jove 2021 de Creació Teatral. Enguany els tres grups  finalistes han estat formats per propostes creades per alumnes i graduades de la nostra Escola. Les finalistes han estat acompanyades, pel director i professor de l’ESADIB, Joan M. Albinyana,  que va ser seleccionat per l’organització del certamen per acompanyar les peces finalistes, en la posada en escena.

El jurat ha estat presidit per Josep Ramon Cerdà, director del Teatre Principal de Palma, i format per Rafel Gallego, periodista i dramaturg, Elisenda Farré, tècnica de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), Pat Aguiló, actriu, Aina de Cos, actriu, directora i dramaturga, i Xavier Nuñez, actor i professor a l’ESADIB, i com a secretària, Natàlia Rabassa, coordinadora d’Art Jove. A més a més es va tenir  en compte, el vot del públic.

Així la peça de teatre gestual ‘Una mort de vida’ proposta de Laura Bastida, Noelia Caurel i Xen Garcinuño; obtingué el Primer Premi, la qual a banda de rebre la quantitat dinerària corresponent estrenarà la peça al Teatre Principal de Palma, i serà programada a la FiraB! de 2022.

El segon premi, el va rebre la proposta d’Aránzazu Lepe i Alba Vinton, amb la peça ‘Fiblada’, i el tercer premi, va ser per ‘Vòrtex’ creació de Marina Morro, Karen Codina, Daniela Pieri, Luisina López i Maria Nostra.

Les tres companyies premiades obtindran actuacions de les obres senceres en diferents espais escènics de les Illes Balears, en el marc del programa itinerant GirArt Jove fins a esgotar una partida de 3.000 euros.

Les entrades de l’esdeveniment es varen esgotar amb rapidesa, Per això, i a petició de les finalistes, aquest divendres la comunitat educativa de l’ESADIB, tindrà la possibilitat de veure a l’Auditori de l’Escola, cadascuna d’aquestes propostes creatives.

Les peces seran representades en horaris diferents, amb una pausa entremig:

​​​​​​​· ‘Fiblada’: 14:30 h

· ‘Una mort de vida’: 15:30 h

· ‘Vòrtex’: 16:30 h