El pròxim divendres 12 de novembre l’actriu Sònia Sobrino visitarà l’ESADIB per impartir la primera Classe Magistral del curs 21/22.

Aquesta serà una sessió pràctica dirigida a tota la comunitat educativa del centre, on es treballaran dues tècniques interpretatives vinculades al cos, la observació, el joc i la improvisació:

– Tècnica Suzuki:
És un entrenament físic creat pel director japonès Tadashi Suzuki i la Companyia Suzuki de Toga. L’objectiu és desenvolupar la integritat del cos en un context teatral i descobrir les habilitats expressives innates de l’actor.
Un entrenament molt rigorós amb influències tan diverses com el ballet, el teatre tradicional japonès i grec, i les arts marcials; que convida a despertar l’energia animal individual, potenciar la presència, la veu, la quietud i la ficció, aguditzant el control de la respiració i la concentració de l’actor/actriu.

-Tècnica Viewpoints:
Té el seu origen en la dansa postmoderna de Nova York, va ser creada per la coreògrafa Mary Overlie i és adaptat a la interpretació teatral per la directora d’escena Anne Bogart.
És una tècnica d’improvisació de moviment escènic que facilita la creació de noves dramatúrgies, d’una forma molt instintiva, en aquesta sessió s’aprofundirà en les característiques i dinàmiques de cadascun d’ells, a través del joc, tant de manera individual com col·lectiva per poder trobar la llibertat en el moviment i en la creació.