CONFERÈNCIA: INTRODUCCIÓ ALS VIEWPOINTS COM A FORMACIÓ POSTMODERNA DEL TEATRE, A CÀRREC DE TANYA KANE-PARRY

Dimarts 4 de novembre, a les 17.15, la professora d’art dramàtic, coreògrafa i directora, Tanya Kane-Parry, va impartir a l’auditori de l’ESADIB la conferència-classe magistral: Introducció als Viewpoints com a formació postmoderna del teatre.
Aquesta activitat s’adreça als alumnes i graduats de l’ESADIB i als professionals de les arts escèniques.


Tanya Kane-Parry. Professora d’art dramàtic i dansa, coreògrafa, directora i fundadora del col·lectiu de performance Space Opera. Especialitzada en el procés creatiu del teatre postmodern a partir dels Viewpoints.


En el teatre postmodern no existeixen les mateixes regles ni estructures per crear i transmetre una història, que en el teatre tradicional. Per tant, cóm hem de formar a l’actor per a que pugui sentir-se preparat front el repte del teatre postmodern? .


En els Viewpoints qualsevol persona (actor, director, escriptor, dramaturg, escenògraf) pot investigar amb el cos els elements ja existents i, per si mateix, sense objectiu, descobrir el que hi ha, el que és o no possible, deixant així la necessitat de crear i, en el seu lloc, observar i raonar amb la realitat del moment. .


Els Viewpoints permeten un altre llenguatge per crear junts una obra, o una manera col•lectiva de presentar un text ja conegut. Pretenen arribar a la destrucció de la jerarquia entre l’escriptor i el director, proposant una creació única, desenvolupada per persones diferents en cada moment, treballant en un espai determinat. .


Aquesta activitat s’emmarca dins l’Espai de Recerca, Innovació i Creació (ERIC) de l’ESADIB.