EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA

Tragèdia de l’adolescència extraviada, de Frank Wedekind amb textos de Sigmund Freud

Taller d’Interpretació 4rB

Direcció: Joan M. Albinyana

 

Frank Wedekind escriu «El despertar de la primavera» al 1891, abans que la seva famosa «Lulú» veiés la llum. Basat en les seves experiències de joventut al gymnasium (escola dels joves alemanys a finals del segle XIX), a través de la peça critica no solament el sistema educatiu de la seva època, sinó també la relació dels adolescents amb els pares i professors, el paternalisme insolent cap als joves, i, en definitiva, dinamita el pensament moralista i burgès amb una peça molt més política i filosòfica del que es pot entreveure a primera vista.
La peça va despertar l’interès dels seus contemporanis, no només per l’escàndol suscitat en relació als temes tractats a l’obra (el sexe entre adolescents, el suïcidi, l’avortament…), també filòsofs i psicoanalistes es reunien per llegir-la i determinar el talent de Wedekind per descriure l’ànima humana i també l’anima dels adolescents.
Amb aquest taller i a través de la dansa, el text de Wedekind i altres materials textuals de Sigmund Freud, els alumnes de 4art-B de l’Esadib es presenten al món professional tot fent una investigació sobre el procès del pas a la maduresa dels diferents personatges de Wedekind, i posa un esment especial als moments de canvi, quan els personatges es troben al bell mig del camí entre el que eren i el que volen ser. En aquells moments de suspensió on tot és a punt de començar.

 

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA es representará:

  • a l’Auditori de la ESADIB:

· Dimecres 5 de febrer 

18:00 hores (per a la comunitat educativa del nostre centre)

· Dijous 6 de febrer

20:00 hores  (obert al públic fins a cobrir aforament)

Els interessats en assistir a la representació, poden reservar les seves entrades confirmant assitència amb antelació enviant un correu electrònic a esadib@fesmae.com o per telèfon al 971 71 36 28

 

  • al Teatre Principal de Palma:

· Dissabte 22 de febrer

18:00 hores

· Diumenge 23 de febrer 

18:00 hores

Feu CLIC per reservar entrades al Teatre Principal