EL MALALT IMAGINARI TALLER TEXTUAL DELS ALUMNES DE 3r, A CÀRREC DE MATEU GRAU

Dijous, 19 de gener, els alumnes de tercer curs presentaren El malalt imaginari, primer taller textual del present curs acadèmic corresponent a l’assignatura d’Interpretació III.
Jean-Baptiste Poquelin, conegut com a Molière, és el comediògraf més significatiu del teatre clàssic francès. Actor, director i autor, va guanyar-se el favor del públic de la seva època gràcies a les seves comèdies, que sovint van suscitar fortes polèmiques a causa de la virulència amb què es denunciaven determinats comportaments socials de les classes benestants. Va morir l’any 1673 a causa d’una infecció pulmonar després d’haver tingut un atac mentre representava la seva última obra, El malalt imaginari.

Sinopsi:

El malalt imaginari, Argan, és un vell hipocondríac que està obsessionat amb la seva salut. El cuiden la seva dona i molts metges, que cerquen només heretar la fortuna de l’ancià. Al seu costat, però, té també Toneta, la serventa, i la seva filla Angèlica, que l’estima de debò. Na Toneta intenta que el seu amo es tregui de les seves manies, recuperi les ganes de viure i desemmascari els mentiders que l’envolten. Per aquest motiu li diu a Argan que fingeixi que esta mort, per veure com reaccionen els que suposadament l’estimen.

Intèrprets: Pau Cortès, Marina Domínguez, Estíbaliz Gallardo, Joan Guasp, Marina Salas i Carolina Valverde.

Director del taller: Mateu Grau

  • b
  • c
  • d
  • e