ESCENES AMERICANES TALLER DE TEXT DELS ALUMNES DE 3r, A CÀRREC DE MATEU GRAU

Dimecres 18 de juny els alumnes de tercer presentaran Escenes americanes, taller de text del present curs acadèmic corresponent a l’assignatura de Taller I. Es tracta de cinc mostres textuals de teatre realista nord-americà.

Sinopsi

Tot esperant l’esquerrà– Clifford Odets.1934. Nova York. Crisi econòmica. N’Edna i en Joe estan casats i tenen dos fills petits. En Joe fa de xofer a una empresa de taxis. No guanya prou diners per mantenir a la seva família. Tots dos discuteixen si cal o no anar a la vaga.

Vint-i-set vagons de cotó fluix-Tennessee Williams. 1946. Delta del Mississippí, Lousiana. Jake, propietari d’una desmotadora de cotó, cala foc la maquinària del seu rival per apropiar-se de la seva producció. En arribar a casa pressiona la seva dona per tal d’aconseguir una coartada.

Un tramvia anomenat desig– Tennessee Williams. 1948. Un carrer de Nova Orleans. Fa uns dies que na Blanche és a casa de n’Stella, la seva germana petita i n’Stanley, el seu home. Stanley protagonitza una nit plena de pòker, alcohol i violència. L’endemà na Blanche recrimina n’Stella com pot conviure amb un home així.

Qui té por de Virgina Wolf– Edward Albee. 1962. Casa d’un campus universitari. Nova Anglaterra. Un matrimoni. Ell, professor d’història; ella, filla del rector de la universitat. Una nit. Insults, crits, alcohol, mentides, humiliacions, secrets… i desolació. Tot davant d’una jove parella de convidats.

Danny i Roberta– John Patrick Shanley. 1984. Un tuguri del Bronx, Nova York. Dos desconeguts es troben una nit. Dos éssers desorientats davant sentiments que no són capaços d’interpretar; que es refugien en la violència i l’aïllament; que no han estat mai estimats; que lluiten en un món hostil; que ballen una dansa apatxe.

Intèrprets: Laura Andújar, José Artero, Ona Beneït, Eva Bordoy, Alba Flor, Cristina Garcia, Guillem Juaneda, Carlos Llecha, Laura Múñoz i Aitor Pérez.

Director del taller: Mateu Grau

Hora representació: 20h

Lloc: Auditori de l’ESADIB

AFORAMENT LIMITAT: Confirmau-hi l’assistència al 971 713 628 o a info@esadib.com