Esteve Soler a “L’ofici del actor”

El dramaturg, Esteve soler, va compartir ahir les seves experiències i coneixements amb els alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears durant una de les conferencies del programa “l’ofici de l’actor”.

El 2010 la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut Ramon Llull van considerar Esteve Soler un dels autors catalans de major difusió internacional. Les seves obres han estat traduïdes a 18 llengües i s’han representat a països com Alemanya, Estats Units, Anglaterra, Suïssa, Grècia, Romania, Brasil o Mèxic, entre d’altres.

La seva trajectòria literària es resumeix amb la trilogia de la Indignació (2007) –Contra el Progrés, Contra l’Amor i Contra la Democràcia – i la trilogia de la Revolució (2017) –Contra la Llibertat, Contra la Igualtat i Contra la Fraternitat. Llicenciat en Arts Escèniques per l’Institut del Teatre i la Universitat de Barcelona, fa de professor de dramatúrgia a la Universitat de Lleida i a la Sala Beckett. També ha treballat com a dramaturg per a companyies internacionals com La Fura dels Baus, Pere Faura o Insectotròpics.

Com a cineasta, els seus treballs han participat a les seccions oficials de certàmens del prestigi de Clermont-Ferrand, BFI London, Málaga, Sitges i el New York’s Rooftop Films, entre d’altres.

“L’ofici de l’actor” és un programa en el que s’organitzen encontres entre professionals amb una trajectòria artística consolidada i l’alumnat de l’ESADIB.