JOVES INVESTIGADORS EN ARTS ESCÈNIQUES: TONI GALMÉS VISITA L’ESADIB

El programa Joves Investigadors en Arts Escèniques per al curs 2011-12 continuà el dimarts, 15 de maig, amb la visita del Doctor en Història del Teatre Antoni Galmés, que va impartir la conferència Titelles, putxinel·lis i coses per fer teatre: una història, basada en la seva tesi doctoral.


Emprar objectes i manipular-los perquè es converteixin en actors, és una de les pràctiques més antigues de la història del teatre universal. Tot i així, cada lloc té els seus titelles. Als Països Catalans, hi ha un exemplar autòcton, que és el Putxinel·li. Però, com és aquest espècimen? Quina és la seva història? La seva evolució? Quins són els destins del teatre objectual a casa nostra? Com conviuen, dins els escenaris, titelles, actors i noves dramatúrgies?


Antoni Galmés, és llicenciat en Belles Arts, cursant estudis de Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre. Doctor en Història del Teatre i professor al grau d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona. Ha completat la seva formació amb cursos de commedia dell’Arte amb Gemma Beltran, Carlos García de Teatro Punto i Steffano Perocco, així com també Raimon Molins i Caterina Capodilista (treball interpretatiu de Txèkhov i Shakespeare).


Joves Investigadors en Arts Escèniques, és un programa en el que es donen a conèixer els treballs d’investigació en arts escèniques que duen a terme joves titulats que han cursat estudis de postgrau en Màsters i Doctorats d’estudis teatrals nacionals i internacionals, centrats principalment en la pràctica escènica com a recerca (Practice as Research) i en els processos de creació artística.