Mater ex machina a l’auditori de l’ESADIB

El proper dijous 18 de gener els alumnes de tercer presentaran Mater ex machina, primer taller de creació del present curs acadèmic corresponent a l’assignatura d’Interpretació III.

Mater ex machina és el resultat d’un taller de creació, que té les bugaderies com a lloc i temàtica d’investigació.

Els alumnes han investigat sobre les relacions entre l’ésser humà i les màquines, i com aquestes s’han tornat imprescindibles a les nostres vides.

Amb aquest propòsit, els estudiants han visitat diverses bugaderies de l’illa, recollint les històries de les persones i situacions que s’han trobat.

A l’espera de rebre el material de les investigacions, a classe s’han practicat exercicis i tècniques perquè els alumnes es constitueixin com un únic cos fent servir textos de La sang de les promeses de wajdi Mouawad, per donar veu en aquest cos. A més a més, els alumnes han improvisat situacions on els personatges han deixat ressorgir la seva brutícia amagada per curar-se. Han escrit textos, han memoritzat extractes d’obres de diversos autors i han construït escenes i coreografies.

Com a resultat de la feina de recerca i de la feina feta a classe, ha sorgit un espectacle metafòric, on els personatges es despullen davant d’una Rentadora per netejar-se.

Sinopsi: A l’interior d’una bugaderia es creuen desconeguts que acudeixen a netejar la seva roba bruta. Intercanvien trucs per llevar les taques més resistents i acaben desvetllant la brutícia dels homes. Amb tanta roba per netejar i tant de detergent, de tan neta que la volen, la rentadora es mor deixant a tots amb la seva immundícia.

Intèrprets: Martina Damico, Auba Gelabert, Gori Molina, Biel Morro, Laia Prieto, Lydia Roca, Marina Truyols, Anne-Claire Ulvoas.

Director del taller: Philippe Peychaud

Dia: dijous, 18 de gener / Hora: 20:00 h. / Lloc: Auditori de l’ESADIB

Documents