AIGUA/WASSER és un projecte vinculat amb al projecte professional anomenat WATER ON WAR de la mà de la companyia TeatreBlau que, des dels seus inicis, ha vinculat els seus projectes artístics i socials amb la creació d’una mirada crítica entre els més joves.

A través d’aquest projecte professional, es desenvolupa el conveni entre la Universitat de Música i Arts Escèniques de Frankfurt, l’Institut d’Estudis Teatrals Aplicats de la Universitat de Giessen,  l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears i Teatre Blau;  i representa una excel·lent cooperació entre les universitats europees i el programa europeu d’intercanvi Erasmus+, establint una cooperació entre les entitats col·laboradores, que poden durar i crèixer més enllà del projecte actual.

 

El projecte va començar el passat 20 d’octubre de 2021 amb una sèrie de sessions telemàtiques, que serviren per definir el projecte entre els participants, fins a començar el 14 de febrer de 2022,  els assajos presencials a l’ESADIB. Al projecte hi participen 5 graduats de l’ESADIB i tres estudiants de la Universitat de Frankfurt. Els tres estudiants de Frankfurt estan realitzant actualment els seus estudis en dramatúrgia, direcció i investigació teatral. Els graduats de l’ESADIB han acabat els seus estudis dins els darrers 18 mesos i són professionals capacitats en tasques interpretatives i de recerca teatral.

El tema de recerca i creació parteix del concepte ‘aigua’, a partir d’aquí els participants han realitzat diversos treballs de recerca que els han duit a construir la peça AIGUA/WASSER, que es presentarà el pròxim dia 21 de març a les 20:00h a l’Aljub del Museu Es Baluard.

 


Sobre la peça:

L’aigua és vida. L’aigua és perill. L’aigua és escassetat i abundància, dos conceptes oposats amb els quals la humanitat sempre ha lluitat, però que s’intensifiquen dramàticament amb la catàstrofe climàtica.
Però, què significa aquesta dualitat per a nosaltres, els humans? Quines històries sorgeixen d’ella, i quins potser només deriven cap a nosaltres en les profunditats inconscients?
Els fets científics es troben amb vagues mites, els monstres de les profunditats marines coquetegen amb les sirenes, les històries personals i les amenaces reals es troben amb els mons de ficció i les imatges poètiques.
El resultat és una vetllada sobre els més diversos aspectes de l’element fonamental que és l’aigua. Com la mar, aquesta vetllada és variable i captivadora, bella i aterridora, profunda i plena de petites ones que et porten d’un moment a un altre.

Direcció: Malin Lamparter, Jonas Weber i Barbara Luchner.

Professors:

Hans-Ulrich Becket – Director dels estudis de direcció de la Universitat de Música i Arts Escèniques de Frankfurt

Biel Jordà – Cap d’Estudis i Professor d’Interpretació III i Escenificació I de l’ESADIB

Intèrprets: Maite Roman. Nina Plagens, Rebeca Del Fresno, Laura Bastida, Vicente Villó i Manuel Palacios.
Vídeo: Santiago Stankoviv – cia TeatreBLAU
Espai escènic i vestuari: Katja Lebelt – cia TeatreBLAU
Data i hora:
21 de març a les 20:00
Lloc: 
Aljub d’Es Baluard -Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10