Presentació del projecte “Arts escèniques al servei de la consciència social” a l’ESADIB

Avui s’ha presentat el projecte de recerca i creació “Arts escèniques al servei de la consciència social”, emmarcat dins el programa del SOIB Joves Qualificats cofinançat per el SOIB i el Fons Social Europeu, a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB).

A l’acte han assistit el director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior, Juan José Montaño Moreno, el director del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pere Torrens Martín, el gerent de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears (FESMAE-IB), Toni Triay Cardell, i l’equip directiu de l’ESADIB.

El director del SOIB ha remarcat “la importància del programa Joves Qualificats per oferir un primer impuls als joves qualificats” .

El projecte “Arts escèniques al servei de la consciència social”, es concreta en la realització d’un treball de recerca i creació artística que tindrà una plasmació teatral mitjançant l’elaboració d’un espectacle escènic on es faci visible de manera crítica i documental determinats sectors laborals relacionats amb el món de l’hostaleria.

El projecte té una clara dimensió social, donant llum i veu a sectors que han estat i són pilars bàsics per a la industria hotelera (com és el cas del col·lectiu de les cambreres de pis, entre d’altres) per dignificar aquests col·lectius que mouen moltíssims treballadors de totes les zones turístiques mitjançant els mecanismes de la dramatització.

  • Foto de grupo