Representació d’Antígona a l’ESADIB i al Teatre Principal

El proper dijous 1 de febrer l’ESADIB presentarà el taller de quart Antígona de Sófocles, traducció de Joan Castellanos i Vila, amb la direcció de Pere Fullana, a l’auditori de l’escola. També es representarà Antígona al Teatre Principal els dies 3 i 4 de febrer.

Sinopsi: Creont, rei de Tebes, imposa la prohibició de donar sepultura al seu nebot Polinices, alçat contra la ciutat i mort en lluita fratricida. Antígona, contravenint aquestes ordres explícites, llança terra sobre el cadàver del seu germà, proporcionant així un enterrament simbòlic i provocant la ira del seu oncle, Creont. La valentia amb què afronta la situació contrasta amb l’actitud de la seva germana Ismene, submisa al poder establert. Antígona, per la seva desobediència, pagarà amb la seva vida, però arrossegarà a Creont a la desgràcia.

Antígona planteja en escena i en un entorn familiar, ple d’afectes vertebrats i profunds, l’enfrontament entre el dret humà i la llei divina, provocant una reflexió atemporal sobre el sentit i el destí de la nostra existència.

Dates: 1 de febrer a l’auditori de l’ESADIB i el 3 i el 4 de febrer al Teatre Principal

Hores: A les 20:00 hores a l’auditori de l’ESADIB i les 18:00 hores al Teatre Principal

Preu de l’entrada: 5 € (Venda d’entrades a la taquilla del Teatre Principal i a la web www.teatreprincipal.com). Entrada gratuïta a l’ESADIB.

Intèrprets: Guillem Casals, Marina Domínguez, Marina Francés, Joan Guasp, Marina Salas i Carolina Valverde.

Director: Pere Fullana

Traducció: Joan Castellanos i Vila

Enllaços