RODA DE PREMSA: DEL CAOS AL MATÍS. PAU MIRÓ

Divendres 18 de desembre el Sr. Joan Arrom, director del Teatre Principal, el Sr. Jaume Marcé, coordinador acadèmic de l’ESADIB i Pau Miró presentaren el Taller d’escriptura dramàtica 2009.

Jaume Marcé expressà la satisfacció de l’ESADIB per la gran acollida del taller des del seu inici, després de l’èxit de la convocatòria del curs passat, en que s’inicià el primer Taller d’escriptura dramàtica amb J. Sanchis i Sergi Belbel i la satisfacció de comptar per aquesta segona edició amb la presència de Pau Miró.

Joan Arrom destacà la continuïtat de la línia del taller i que el punt de diferenciació amb els anteriors dramaturgs és que, a més de la base de la teoria del teatre, Pau Miró pren com a referència la realitat del carrer, del barri, persones reals per crear personatges amb molta vida, personatges que poden ser, alhora, innocents i assassins. Definí Miró com una persona de teatre total (dramaturg, actor, director…) amb el valor afegit del seu resultat, un teatre molt viu del qual se sent el seu alenar.

Pau Miró presentà els continguts del taller “Del caos al matís” que impartia a l’ESADIB, en el qual planteja l’escriptura com un joc on el participant crea les seves pròpies regles partint del caos fins a arribar a la subtilesa del pensament mitjançant el procés d’escriptura teatral i el seu procés creatiu. El dramaturg es mostrà molt satisfet i sorprès pel nivell dels alumnes, als quals ha plantejat el taller amb una part teòrica, que coincideix amb el procés d’escriptura a partir de l’observació científica, i una part pràctica en què mitjançant l’escriptura descobriran la naturalesa del text i el seu univers creatiu.

  • 01