RODA DE PREMSA: LECTURES DRAMATITZADES DELS TEXTOS GUANYADORS DE NOUS CREADORS

Dimarts 20 d’abril el director de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, Carles Molinet, i el cap de producció del Teatre Principal, Pep Lluis Gallardo, presentaren les lectures dramatitzades dels tres textos guanyadors de la primera edició de la convocatòria Nous creadors ’09, dels quals es farà una lectura dramatitzada a la Sala Petita del Teatre Principal els dies 22 i 24 d’abril.
També hi assistí Mariona Surribas, autora de Duet d’escena: L’exiliat i D’un Mite, un dels tres textos guanyadors.

Carles Molinet destacà que les dues col·laboracions realitzades, els dos cursos del Taller d’escriptura dramàtica i la convocatòria de textos teatrals Nous creadors’09, sorgeixen de la voluntat d’ambdues entitats per ajudar els nous creadors i fomentar que la seva escriptura respongui a unes expectatives d’estrena sòlides.
També ressaltà l’alta qualitat dels textos rebuts i el fet que els tres guanyadors de la convocatòria han rebut formació en dramatúrgia a l’ESADIB, així com la necessitat de formació existent en aquesta matèria.
Pep Lluis Gallardo explicà la trajectòria recorreguda del projecte que finalitza els propers 22 i 24 d’abril amb les lectures dramatitzades a la Sala Petita del Teatre Principal, a càrrec dels alumnes de 4t de l’ESADIB i direcció artística de Mateu Grau, Pere Fullana i Miquel De Marchi.

Mariona Surribas agraí el premi a ambdues entitats i expressà la mescla d’il·lusió i curiositat davant l’oportunitat de veure la dramatització del seu text. L’autora expressà la necessitat d’iniciatives d’aquest tipus a la nostra comunitat per tal de motivar i fomentar l’autoria dramàtica.