TALLER DE TEXT DE L’OBRA 11 SETEMBRE DE 2001 DELS ALUMNES DE 3r, A CÀRREC DE PERE MESTRE

Dimarts 28 de maig els alumnes de tercer curs presentaren el Taller de l’obra 11setembre de 2001 de Michel Vinaver.

Treball coral plantejat pel seu autor com a una Cantata o un Oratori que pretén esser un reflex sense reflexió sobre els fets de l’onze de setembre de dos mil ú.

És un collage de textos reals, retalls de premsa, titulars, anuncis, articles, parlaments dels responsables americans i talibans, víctimes, supervivents…des d’una perspectiva antimaniqueista que proposa múltiples deflagracions de sentit amb un toc subtil d’ironia èpica i un cert distanciament sobre la dimensió tràgica dels fets, que planteja mitjançant una estructura fragmentària fixar els esdeveniments sense comentaris contra l’oblit.
Teatre total que presenta un xoc de cultures sense prendre partit provocant erupcions de consciència a partir dels fragments de sentit no controlat com les mateixes explosions/implosions que el motiven.
Es tracta d’un muntatge on el personatge és un okupa simple i provisional d’un espai col•lectiu amb una aproximació a la dimensió humana, individual i intima front a la dimensió universal col•lectiva i pública…
Un text breu i intens de múltiples ressonàncies on l’autoria ve determinada més per la síntesi i l’ordre dels parlaments que per la seva creació, impregnat d’una musicalitat especial i que entronca amb la poesia postmoderna que transpira tota l’obra de Vinaver.

Proposta que encara avui suscita un desafiament contra la seva irrepresentabilitat.

Intèrprets:: Rebecca Alabert, Alberto Codes, Priscila Gómez, Kelly Martínez, Patricia Monzón, Patricia Morales, Sabrina Olmo, Toni Pons, Héctor San Lorenzo, Carolina Suárez

Director del taller: Pere Mestre

Lloc: Auditori de l’ESADIB

  • 01